Причини и как да облекчим газа при бебе

Причини и как да облекчим газа при бебе

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Газът е просто въздух в стомаха или червата, но за някои бебета може да бъде болезнено.

 • Газът е нормален за бебетата и обикновено изчезва сами по себе си.
 • Бебетата могат да станат гадни, след като поглъщат въздух, докато плачат или по време на хранене.
 • Домашните лекарства, като придвижване на краката си и повдигане на главата им може да помогне да се успокои гадното бебе.

Когато бебето има газ, малки мехурчета се развиват в стомаха или червата им, понякога причиняват налягане и болки в стомаха.

Много газирани бебета не се притесняват от газ, но някои стават неспокойни и не могат да спят, докато не преминат газа си. Други плачат с часове.

Шепа прости домашни лекарства обикновено могат да успокоят бебето и да облекчат болките си в газ. В повечето случаи детският газ не е от какво да се притеснявате.

Въпреки това, обсъждането на газ с педиатър може да предложи успокоение и да помогне на родител или болногледач да определи защо бебето има газ.

В тази статия разглеждаме причините за газ при бебета при бебета , симптомите му и как да помогнете за облекчаване на хванатия газ.

Почти всички бебета получават газ. Газът се случва, когато въздухът попадне в храносмилателния тракт, например когато бебето изсмуква бутилка и поглъща въздух. Газът обикновено не означава, че нещо не е наред.

Причини, което бебето може да стане гадно, включва:

Поглъщане на въздух

Бебетата могат да поглъщат въздух, ако се придържат към гърдата Неправилно, или ако кърмят или пият от бутилка в определени позиции. Те дори могат да преглъщат въздух само от баби, които много баби.

Прекомерен плач

Бебетата са склонни да поглъщат въздух, когато плачат. Ако това ги накара да имат газ, те могат да го преминат след плач.

Може да е трудно някой да разбере дали газът кара бебето да плаче или ако плачът причинява газа им. Така или иначе е важно да се опита да се опита да се опита незабавно към плачещите нужди на бебето и да ги успокои по най -добрия възможен начин.

Малки храносмилателни проблеми

бебетата могат да получат газ, когато Те се запек.

По -рядко газът може да сигнализира за стомашно -чревно състояние, като киселинния рефлукс. Човек може да говори с педиатър за газа на бебето си, особено ако газът се случва много или е тежък.

Незрял храносмилателен тракт

Телата на бебетата се учат как да усвояват храната , така че те са склонни да получават повече газ от възрастните.

стомашно -чревен вирус

Понякога вирусът причинява проблеми със стомаха, като:

Нови храни

При по -стари бебета, които ядат твърди частици, новите храни могат да причинят газ. За някои бебета честият газ може да е признак на чувствителност към храна.

домашни средства

Прости домашни средства могат да помогнат за успокояване на бебето и евентуално да помогнат на газовите балони да се движат по -бързо от The тяло.

Позициониране на бебето, така че главата им да е над стомаха им да помогне.

Тези други методи могат да помогнат за облекчаване на газа при бебе:

Преместване на техните Краката в кръг

Човек може да сложи бебето на гърба си и да повдигне краката си с наведени колене. Преместването на краката в движение на велосипеди може да помогне на бебето да облекчи хванатия газ.

Повдигането на главата им

Повишаването на главата на бебето над стомаха може да облекчи газа, както и да ги държи в An в An изправена позиция за разрастване.

Отиване на кола с кола

Ако бебето обича да се вози в колата, това може да ви помогне да се повози. Нежното люлеене може да облекчи болката и да успокои бебето.

Swaddling

Swaddling новородени и млади бебета може да помогне за газ. Въпреки това, не всички бебета се радват на това.

, които ги сблъскват с лице, лице

Човек може да опита да притисне бебето в ръцете си, но да се изправи пред Faceup. Важно е да поддържате главата на бебето и да го издигнете леко, като се уверите, че нищо не покрива лицето или носа на бебето.

Масажирането на корема

Нежно разтриването на стомаха на бебето може да облекчи газ. Човек може да се опита да натисне по посока на часовниковата стрелка или обратно на часовниковата стрелка, като остави реакциите на бебето да ръководят налягането.

ги изригва

човек може.

ги разсейва

По -възрастните бебета могат да плачат повече от болка, когато им е скучно. Човек може да се опита да разсее бебето от болката от газ чрез:

 • пеене
 • Танци
 • Предлагане на играчки
 • Използването на интерактивна игра

времето на корема

Бебетата може да се възползва от времето на корема, докато са будни и контролирани. Времето на корема включва поставянето им на корема и да ги оставите да се движат наоколо.

Това може да освободи хванат газ. Той също така укрепва мускулите на горната им част на тялото и ги насърчава да издигнат главата си.

Даване на капки за газ

Симетиконните капки за газ помагат на някои бебета и може да е безопасно да се отказва до 12 пъти на ден , Докато родителите или полагащите грижи следват дозата на бутилката.

Въпреки това, прегледът на проучванията от 2015 г. предполага, че тези капки може да не са по -добри от плацебо при намаляване на плача или газ.

Пробиотичните добавки

изследват, че пробиотичната добавка може да помогне на бебетата с колики чрез балансиране на чревните им микроорганизми. Преглед през 2019 г. установи, че ежедневното време на плач е намалено при бебета, на които е дадено пробиотик.

Въпреки това, изследователите не са установили безопасността на пробиотичните добавки за кърмачета и няма доказателства, които да предполагат подходящо дозиране на бебета или кои пробиотик могат да работят най -добре.

Ако домашните средства не са в домашни условия, не са в домашни условия не. Работата и бебешкият газ е много лоша, човек трябва да говори с педиатър, преди да даде на бебето пробиотик.

Симптоми

Според регионалния медицински център в Североизточен Алабама, най -често срещаният център Симптомите на газ при бебе включват:

 • Ставане на зачервяване в лицето, докато плаче
 • Често присвиване
 • Дръжка на краката до гърдите им
 • Не спите или ядете добре
 • Изглежда, че е нещастен

Диагнозата

газът не е медицинско състояние. За повечето бебета това е временен, но понякога болезнен симптом.

Ако газът е тежък или има други симптоми, педиатър може да препоръча тестване, за да определи причината.

Лекарите могат да Използвайте следните методи, за да диагностицирате причината за газ, придружен от други симптоми:

 • Помолете болногледачите да запазят дневник на храната за бебето и, ако бебето е кърмено, за майката
 • Разглеждане на бебето, за да търси признаци на заболяване или друг проблем
 • Разглеждане на изпражненията на бебето, обикновено като поиска мръсен памперс

, ако лекарят подозира Сериозен проблем, те могат да поръчат образни изследвания на храносмилателния тракт на бебето, за да помогнат за изключване на по -сериозни състояния.

Как диетата на бебето влияе на газа?

кърмата е биологичният стандарт на храна за бебета и обикновено е най -здравословният избор, когато е възможно. Не е необходимо да се спира кърменето, тъй като бебето има газ.

Формулата за бебета също може да причини газ. Смесването на формула за бебета може да доведе до появата на въздушни мехурчета в храната на бебето, увеличавайки риска от газ. Опитайте https://harmoniqhealth.com/ вместо това течна формула с предварително зададена течност или дайте на формулата няколко минути, за да се утаите, преди да нахраните бебето.

Някои бебета могат да бъдат чувствителни към съставките на формулата, като соя или лактоза. Въпреки това, непоносимостта към лактоза е много рядка при кърмачета и често е временна. Бебетата, родени преждевременно, могат да имат дефицит на лактаза в развитието, състояние, което продължава само за кратко време.

Проучване от 2015 г. на почти 300 бебета установи, че формулите на мляко без лактоза или на базата на соя не облекчават бебетата „Суетност или плач.

Човек трябва да говори с педиатър, преди да смени формулата на бебето си.

Когато бебето започне да яде твърди вещества, запазването на хранителен дневник може да помогне за идентифициране на чувствителността към храната, която задействащ газ.

Кога да се обадите на лекар

Няма нужда да се вижда лекар за незначителен газ, въпреки че е важно да се обсъждат всички симптоми по време на следващата проверка на бебето.

Бебешкият газ обикновено ще се изчисти самостоятелно. Въпреки това, родителят или болногледачът трябва да се свърже с педиатър, ако бебето се занимава с някое от следните:

 • запек
 • Диария
 • Кръв в тяхната тях столче
 • Треска
 • Повръщане
 • Загуба на апетит
 • Загуба на тегло

профилактика

Някои стратегии, които могат да помогнат за предотвратяване на газ, включват:

 • Промяна на позицията на хранене: Опитайте да промените позицията на бебето, докато те се хранят, за да гарантират, че главата им е малко над корема им.
 • Подобряване на ключалката: Понякога слабата ключалка кара бебето да поглъща твърде много въздух. Човек може да говори с консултант по лактация, ако кърменето е болезнено, бебето изглежда разочаровано или бебето често се отключва от гърдата. Отиването на среща на лигата на La Leche също може да помогне.
 • Забавянето на храненето: Забавянето на скоростта, с която се хранят с формула бебета, може да помогне. Някои бебета пият бутилки много бързо, което ги кара да поглъщат въздух. Опитайте да използвате зърно с бавен поток. Хората могат да намерят различни марки онлайн.
 • Опитване на различни бутилки: Някои бебета получават по-малко газ, когато използват бутилки с различна форма, като извити бутилки. Независимо от вида на бутилката, важно е да я задържите достатъчно, така че основата на бутилката да е пълна с мляко, а не въздух.
 • Бързото по -често бебето: човек може да се опита да си вземе почивка в средата на всяка храна, за да изтръгне бебето. Изхвърлете бебето и след всяко хранене.

Кърмене и гадно бебе

Много хора, които кърмят, могат да се притесняват, че диетата им е виновникът. Въпреки това, няма доказателства, че родител на кърмене трябва да избягва определени храни, причиняващи газ, като боб, броколи и зеле, за да се предотврати гадно бебе. Газът и фибрите от храните, които родителят яде не се предава в кърмата им.

Кърменето може да причини газ в бебе, ако въздухът влезе в устата на бебето поради следното:

 • Разхлабена ключалка на зърното
 • Гълъб
 • Плаче

Gassy Baby срещу Colicky Baby

Понякога, Повтарящият се газ може да доведе до колики, което е интензивен плач, който продължава повече от 3 часа на ден в продължение на 3 дни в седмицата.

Въпреки това, въпреки че коликието може да е гадно, това не е единствената причина.

Не винаги се знае какво причинява колики при бебе, но някои допълнителни причини включват:

 • Трудност с храносмилането
 • Алергия или непоносимост към краве мляко

За разлика от газа, който може да се появи по всяко време, коликите обикновено започват през първите седмици на бебето и изчезват, когато бебето е на възраст 3–4 месеца.

Резюме

Въпреки че много бебета не изглеждат притеснени от газа си, за други, газът може да бъде разочароващ и разстроен и за бебето и техните грижи.

Когато бебето не спи добре, честият плач може да бъде особено изтощителен и преобладаващ. Газът обаче е нормална част от бебешността, която обикновено изчезва самостоятелно.

Дните на проблемния газ вероятно скоро ще бъдат история, тъй като бебето расте, се развива и се превръща в малко дете. Междувременно нежното управление и няколко домашни средства могат да направят болката в стомаха по -управляема за бебета и полагащи грижи.

 • Стомашно -чревна/гастроентерология
 • Педиатрия/детско здраве
 • Бременност/акушерство

Contents